Kiertotalousakatemian logo

Työkalut

Kehitä yritystoimintaasi - löydä tarvitsemasi työkalut täältä!

Päästöjen ja ympäristövaikutusten laskentaan on mmonia erilaisia työkaula. Tälle sivulle on koottu käyttökelpoisia työkaluja, joilla voit arvioida ja kehittää toimintaa. Listattujen työkalujen lisäksi markkinoilta löytyy myös muita maksullisia työkaluja ja konsulttien tarjoamia palveluja yrityksen toiminnan kartoittamiseen ja kehittämiseen.

Resurssi- ja energiatehokkuus

Tulevaisuuden kestävä tuotanto edellyttää jatkuvaa teollisen toiminnan ja energiajärjestelmän kehittämistä. Tuotteet, komponentit ja materiaalit tulisi tuottaa mahdollisimman energiatehokkaasti ja taloudellisesti rajoittaen samalla luonnonvarojen kuten raaka-aineiden, kemikaalien ja veden käyttöä sekä vähentämällä päästöjä ja ympäristövaikutuksia.

Ympäristövaikutusten laskeminen

Korkeakoulujen kokeneet rahoitus- ja projektiasiantuntijat koordinoivat kiertotalousprojektien suunnittelua ja toteutusta. Oikeiden rahoituslähteiden tunnistaminen alkaa projektimäärittelystä ja projektiverkoston kokoamisesta. Projektin tavoitteet ja mukana olevat toteuttajat määrittelevät, mistä rahoitusta voi hakea.

Yritysesimerkit

Kiertotalousakatemiasta voit etsiä tietoa ja esimerkkejä yritysten kiertotalouteen perustuvista liiketoiminnoista sekä tuotteista ja palveluista, jotka voivat helpottaa myös sinua liiketoimintasi kehittämisessä.

Rahoitusmekanismit

Korkeakoulujen kokeneet rahoitus- ja projektiasiantuntijat koordinoivat kiertotalousprojektien suunnittelua ja toteutusta. Oikeiden rahoituslähteiden tunnistaminen alkaa projektimäärittelystä ja projektiverkoston kokoamisesta.

Kiertotalousakatemia tukee yrityksiä vihreässä siirtymässä.

Seuraa somessa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu - Kiertotalousakatemia
Novia ammattikorkeakoulu